Edicions Xandri busca oferir una alternativa als autors

Per 11 de novembre de 2014 General Sense comentaris

El enigma Honyadi, Poemes de primavera i quasi istiu, i Mystero són els tres primers títols que publica la nova editorial santcugatenca Edicions Xandri, impulsada pels santcugatencs Joan Ramon Armadàs i Eduard Anguita. Una editorial “alternativa”, com defineixen, que es presentava públicament el 8 de novembre al Cafè Auditori.

Una acte que va comptar amb l’assistència d’una seixantena de persones, fet que “valorem molt positivament, per la bona acollida dels llibres i per la resposta del públic en venir, tenint en compte que era el dia abans del 9N i hi havia moltes activitats a Sant Cugat”, apunta l’editor Armadàs.

Pel que fa als tres primers llibres de l’editorial, Armadàs assenyala que “hem buscat perfils bastant diferents entre ells. Un autor novell de novel·la, Ignacio de Castro , que publica la seva primera novel·la, El enigma Honyadi, mig de misteri, mig negra, i mig històrica. D’altra banda, poesia, amb l’Arnau Martorell amb Poemes de primavera i quasi istiu, que és novell però veterà, ja que fa molt que escriu però que mai havia publicat en paper. I per últim, un autor veterà i consagrat, Miquel Giménez amb Mystero, amb un bagatge molt llarg i important en mitjans de comunicació, que complementava molt bé els perfils de novell i d’autor que s’estrena”.

Uns llibres que es poden adquirir a totes les llibreries de Sant Cugat, en algunes de Barcelona, i també mitjançant la pàgina web d’Edicions Xandri, www.edicionsxandri.cat, amb enviament gratuït a domicili.

L’editorial ja treballa amb noves propostes. “La idea és començar a fer segell per temàtiques concretes. Ara per ara, s’està treballant amb nous títol, seguint amb poesia, i de cara a Sant Jordi publicarem dos llibres més”, apunta Armadàs.

Una editorial alternativa
Edicions Xandri vol treballar de manera diferents a com ho fan les grans editorials. “El fet de publicar pocs títols a l’eny ens permet cuidar-los molt: no publiquem i els abandonem”, apunta Armadàs. Una manera de fer que es pot veure en la distribució dels llibres. “Els portem nosaltres a les llibreries, i podem acompanyar l’autor. Per exemple, movent el llibre per aquells entorns on estigui més còmode, tant el llibre com l’autor”.

Una alternativa també a nivell de preus. “Oferim uns preus més populars que una gran editorial, tenint en compte que la situació és complicada per al món del llibre, per poder arribar al públic”, apunta Armadàs.

Text: Tot Sant Cugat

Deixa una resposta

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.