UN PREMI NOBEL NO EVITA UN TANCAMENT

Per 9 d'octubre de 2020 General Sense comentaris

Sebastià Bennasar. Començar el meu primer post com a editor de Xandri amb una mala notícia per al sector editorial no és el més engrescador del món, en sóc del tot conscient. Però convé ser realistes. Edicions del Buc, especialitzada en poesia i creada al País Valencià, ha fet una tasca molt interessant en els darrers anys. Entre altres coses, han editat Nit fidel i victoriosa de la Louise Glück, la flamant nova premi Nobel. Però abans que els toqués la grossa amb aquest títol -que ara deuen estar reimprimint- havien decidit plegar veles. El cap de setmana del 3 i 4 d’octubre encara varen muntar paradeta al Liberisliber de Besalú, una de les fires fonamentals per a l’edició independent. Allà vaig parlar una estona amb Pau Síf, un dels impulsors del projecte.

“Venim a perdre diners” va ser una de les seves frases més demolidores. I una altra encara “Les bibliotecàries veuen que fem poesia i salten el nostre stand”. Suposo que ara deuen anar com a boges buscant els llibres de la Glück que varen ignorar no fa ni una setmana.

Sap greu que projectes tan personals i bonics com els dels companys de Buc pleguin veles. Però és cert que poques editorials podran dir que ho han fet havent encertat tant amb els títols d’autors de casa que han publicat com amb aquesta traducció que tots haurem de buscar, ni que sigui per la curiositat de saber com escriu la nova premi Nobel. Nosaltres, de moment, anem fent feina en els títols nous que esperem poder oferir-vos abans de finals d’any. I si ens toca un Nobel ho celebrarem molt, perquè serà un Nobel que haurà escrit en català.

Deixa una resposta

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.